Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Φεστιβάλ Κλασικού Αυτοκινήτου 2014 - Festival of Motoring 2014 at Stratford-upon-Avon

   Ακριβώς έναν χρόνο πριν είχα γράψει για το Φεστιβάλ Κλασικού Αυτοκινήτου που έλαβε χώρα σε μια μικρή πόλη της Αγγλίας, το Stratford Upon Avon. Μετά λοιπόν την απόλυτη περυσινή επιτυχία οι τοπικές αρχές αποφάσισαν να το περιλάβουν στο καλεντάρι της πόλης και να γίνει θεσμός. Από φέτος λοιπόν και κάθε χρόνο θα γίνεται στην επίσημη αργία του Μαΐου (φέτος έπεσε το διήμερο 04/05-05/05). 
   Η συμμετοχή φέτος ξεπέρασε κάθε δεδομένο. Πάνω από 300 αυτοκίνητα-εκθέματα, πραγματικά έργα τέχνης της βιομηχανίας αυτοκινήτου που με πολύ μεράκι και πολλά χρήματα ξαναζωντάνεψαν στα χέρια των περήφανων ιδιοκτητών τους. 
   Η οργάνωση της εκδήλωσης και φέτος έγινε από την τοπική αυτοδιοίκηση σε συνεργασία με την εταιρία του Δήμου για την προώθηση και προβολή της πόλης StratForward. 
   Ας πάμε τώρα και στα ουσιώδη, πέρα από την εκδήλωση. Ο κάθε ένας που συμμετέχει πληρώνει για να λάβει μέρος 25 λίρες (=30 ευρώ). Συμμετέχει δηλαδή ως εκθέτης και παίρνει μέρος σε δυο "ράλυ" που γίνονται στην ύπαιθρο. Το κέντρο της πόλης αυτό το διήμερο είναι εντελώς κλειστό, εκτός από τα αυτοκίνητα που συμμετέχουν στην εκδήλωση. Παράλληλα υπάρχουν και οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτου που μπορούν να συμμετάσχουν και επίσης πληρώνουν συμμετοχή. Όλα αυτά τα χρήματα ανήκουν στον Δήμο και την "Περιφέρεια". Ένα ποσοστό τους δίνεται ως ενίσχυση σε φιλανθρωπικά κινήματα ή οργανώσεις. Φέτος ήταν η σειρά της οργάνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου. 
   Να λοιπόν ένας τρόπος να τονώσει κανείς την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου του. Και μιας και στην πατρίδα ετοιμάζονται για αυτοδιοικητικές( τι λέξη και αυτή!) εκλογές, ιδού μια πρόταση εύκολη στην υλοποίηση για επίδοξους Δημάρχους και αντιδημάρχους. Επιτέλους καταργήστε "αντιδημαρχίες πολιτισμού" και δημιουργείστε μια δημοτική επιχείρηση μάρκετινγκ για την προβολή και προώθηση του τόπου.

   Τέλος η ας μιλήσουν οι εικόνες μιας και τα λόγια αδυνατούν να περιγράψουν αυτά τα αυτοκίνητα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου